Menu

0

₺0.00

Espresso makinenizi yılda bir kez temizleyin. Su filtrasyonunuz ne kadar iyi olursa olsun, kazan tankınızda hala Kireç alıyorsunuz. Küçük miktarlarda kireç espresso lezzetini çok fazla değiştirmezken, zamanla bu küçük miktar büyük miktarda artacaktır ve fincanınızda çok acı bir tat vermektedir.

Kahve Makinası Yıllık Temizlik

Makinenizin kahve ile temas edeceği herhangi bir yerinde ASLA bulaşık deterjanı kullanmayın. Deterjan, yağlara saldıracak ve parçalayacak kalıntı bırakabilir. Kahvedeki faydalı tatlar büyük ölçüde yağ bazlı olduğundan – istediğiniz son şey, bu yağları parçalayan bir şeydir. Bu aynı zamanda kahve fincanlarınız için de geçerlidir.

Genel olarak, bir makine ne kadar az kullanılırsa, temizlenmesi o kadar sık ​​olur. Kulağa çok sezgisel geldiğini biliyorum – ama sürekli kullanımda olan bir makine de düzenli olarak yıkanacak ve yağların ve kirleticilerin yüzeylere temizlik  yapabilecekleri zamanı azaltacak.

Haftada en az bir kez portafilterinizi temizlemeli ve bir kahve temizleyici çözeltisine batırmalısınız.

Temiz su geri yıkama ve “portafilter” her şat tan sonra makinenizi durulayın.

Eğer gerekçeleri anlamak istiyorsanız – makineniz temiz olduğunda portafiltre altına bir fincan yerleştirin. İçine su (kahve olmadan) çekin.Ne zaman su olunca  Gerçekten bununla kahve yapmak ister siniz? Sonunda, tüm bu öneriler bardağın kalitesi ve makinenin korunması ile ilgili. İlki her tatmada ayırt edilebilir olmalıdır, ancak ikincisi öyle değildir. Ciddiye almak bir lezzet oluşacak ve sonunda makineni gerektiği zaman bazı öğelerin makineye ne sıklıkta servis verdiğinizle ilgili olmayan belirli bir ömrü vardır. Diğer parçalar sonsuza kadar dayanabilir veya kullanım koşullarına bağlı olarak düzenli olarak değiştirilmesi gerekebilir. Örneğin, su kalitesi düşük bir kafenin filtrelerini değiştirmesi ve makinelerini yılda iki kez bakım yapılması gerekebilir. Öte yandan, suyu bol olan bir kafenin bunu sadece bir yılda yapması gerekebilir.

Dikkat etmeniz gereken şeyler:

  • Su filtrelerinin değiştirilmesi.
  • Pompanın değiştirilmesi
  • Anahtarların ve solenoidlerin değiştirilmesi (elektro vanalar).
  • Makinenin kireç çözme.
  • Basınç ayar vanasının değiştirilmesi.
  • Elemanların değiştirilmesi.
  • Grup başlarındaki aşınmış zillerin değiştirilmesi.
  • Rezistans değiştirilmesi.

Yukardaki parçaların değiştirme veya sıfırlama.Bu parçaların kullanım ömrünün farkında olduğunuzdan emin olun (bu konuda bir uzman tavsiyesi almak her zaman en iyisidir) ve istenmeyen arızalardan, makinenizin zarar görmesinden veya kahve kalitesinin düşmemesi için dikkat edilmesi gereken konulardır.

Makine bakımları yapılırken bu yukarda saydığımız listenin hangisinin iyi ya da kötü durumda olduğunu tüketiciye bildirip gerken parçaların değişmesi önelirilir.

Unutmayın, “İyi Bir KAHVE İyi Bir TEMİZLİKTEN GEÇER!..”

NOT: Makine açılmadan genelde çoğu arzalar gözükmez. Tüketici bazen ‘servisten gelen makinalara bu çabuk bozuldu’ der. Yukarda saydığımız parçalar her yıl değişmezse her an bozulmaya meyillidir. Tüketicilerin bunları bilmesi önemli rol oynamaktadır. Makinanızı verdiğiniz servislerden emin olun.

Saygılarımızla;
MUSSİ KAHVE YEDEK PARÇA & ENDÜSTRİYEL